Rezi

Staff member
  • vetem per ata qe jane ne kerkim, per nje vend pune!?

Epoka e babës tim,
epoka kur ata filluan punë dhe dolën në pension në një dhe në të vetemen ndërrmarje (Fabrik) ka perënduar me kohë.
Në dokumentat për pensionin e tij figuronte: në 42 vite punë, vetëm një Fabrik, vetëm një adresë.

Allah allah...

Beni (unë) në më pakë se 15 vite pune ka ndërruar 2 shtete, 3 qytete dhe gati 7 punëdhënës.
Kam akoma edhe 30 vite të tjera pune deri sa të më vijë vakti i pensionit.
Hajde gjeje edhe sa herë do të më duhet të ndërroj vend pune.
Edhe sa herë do më duhet të shkruaj:
Kërkesë pune” ose si i thonë "CV" (Curriculum Vitae) ?!?
prandaj thashë ti hyj merseles e të shkruaj disa gjëra për veten time (si kujtesë),
por edhe për shqipfolësit e tjerë që janë nën tension,
për të gjetur “peshkuar” vendin e tyre të punës.

Lexues i dashur, nëse nuk ke kohe,
përqëndrohu vetëm tek ato rreshta që janë me shkronja të theksuara, të tjerat janë për ata që kanë nge´.
Në këtë shoqërinë tonë globale të konsumit, që the ti,
puna që ëndërron (helbete jo doganier, jo tatues) është bërë malli më i vështirë për tu gjetur.
Kjo është kështu dhe s´e luan topi qysh nga Tirana, Prishtina, Shkupi e deri në Honolulu.

Në këtë drejtim nuk ka për të ndërruar gjësendi, ngelet të ndërrojmë ne (taktikën).
Nëse je dakord deri këtu thuaj PO! dhe vazhdo më tutje:

Taktika dhe mënyra se si mundesh ta gjesh dhe ta fitosh vendin e punës, ka!
edhe ka shumë bile, bota ka shkruar volume sa këtu deri në Firifistun për gjëra të tilla,
(lum ata që dijnë të lexojnë e kuptojnë edhe në gjuhë të tjera)
Beni, do përqëndrohet shkurt në disa gjëra të vogla, ama me efekt të madh.
Si në cdo gjë në fillim ishte fjala pataj, pastaj i zoti bëri veprat….
le të fillojmë me fjalën dhe mendimin (pa romantizëm, pa emocione) për të “kapur” punën:

Nga e para:
………………………………………………
Parapërgatitja (Inventari i vetvetes)
Kërkimi (grumbullimi i informacioneve dhe ofertave)
Gjetja e njoftimit/ofertave
Reagimi (përshtatja e CV-së tuaj, ofertës konkrete dhe dërgimi)
Përgjigjia negative ose asnjë përgjigje ("heshtje varri")
Prap nga e para ........ dhjetra herë, ndoshta disa herë në ditë
mos u dëshpëro (jeta qenka gjimnastikë!)
………………
një ditë prej ditësh: p
ërgjigjia pozitivë + intervista
dhe do zoti, shansi, apo fati
lidhja e kontratës, clirimi => qerasje për shoqërinë
………………
i/e pa kënaqur ose prap pa punë?
Prap nga e para....
……………
……………
e me radhë deri në pension
[kuptohet n.q.se nuk ke fëmij, se po pate, prap nga e para (për fëmijët)]
……………
vijon sapo t
ë gjej kohë......
 


Contact WhatsApp
Back
Top