• Gjirokaster, shitet shtepi 4+1+Aneks+Ballkon Kati 1, (Lufta e Mashkullorës, lagja-Varrosh qyteti-Gjirokastër.)

Gjirokaster
Tipi
shtepi
Nr dhoma
4+1
Kati
Kati 1
Cmimi Euro
1
🏛 Okazion! 400 vj Prone Historike në Zemër të Gjirokastrës – Për Shitje / Investim / Qira me Restaurim

📍 Adresa: Rr. Lufta e Mashkullorës, lagja Varrosh, Gjirokastër.
📌 Zona Kadastrale: 8541
📌 Numri i pasurisë: 26/400
📐 Sipërfaqe totale: 132.6 m² (truall)
🏗 Ndërtese ekzistuese: 79.3 m²
🗺 Vendndodhja: Brenda Zonës së Mbrojtur nga UNESCO
Ndërtim i periudhës tradicionale Osmano-Shqiptare, tipike për shtëpitë muze
të zonës së mbrojtur UNESCO.
Pronë mbi 400 vjeçare.

🔹 Prona ndodhet në lagjen historike Varosh, një nga pjesët më të kërkuara të qytetit muze të Gjirokastrës – ideale për bujtina, restorante tradicionale, galeri artizanale apo përdorim turistik.

🏡 Shtëpia përfshin një qilar tradicional prej guri, të freskët dhe funksional, i cili e bën pronën të përshtatshme për bujtinë me elementë autentikë, ambient çlodhës për vizitorët, ose ruajtje vere dhe produktesh artizanale, duke ruajtur karakterin historik të banesës.

📍 Vendndodhja në Google Maps:
Distanca nga Kalaja e "Argjirosë" në Gjirokastër është 1.1km-16 minuta ecje.
👉 https://maps.app.goo.gl/S65UGZpN8FAx14MD6?g_st=iw

🔹 Prona ka dokumentacion të rregullt dhe ndodhet vetëm pak metra nga atraksionet kryesore turistike.
🔹 E përshtatshme për investitorë që kërkojnë pronë për projekt, me mundësi aplikimi për fonde BE, UNESCO apo projekte të tilla si GIZ, TID, etj.

MUNDËSI PËRFITIMI:
• Mund të ofrohet me QIRA afatgjatë me kusht restaurimi
• Mund të përdoret si bashkëpunim për aplikime fondesh për trashëgimi kulturore
• Mund të shitet si investim strategjik në një nga zonat më të vizituara të Shqipërisë
📞 Për më shumë informacion, kontaktoni në nr e telefonit:

📱 0684166160 & WhatsApp
Çmimi i diskutueshë me mirekuptim.

Cel. : 0684166160

WhatsApp
Location information
address
Gjirokaster, Shqiperi
Back