Lista e testeve te gjuhes angleze dhe niveli qe duhet te kemi ne perfundim te nje Masteri

Tashme dihet qe ne mbarim te nje Masteri Profesional ,Shkencor apo te ciklit te trete kerkohet qe te kalohet me sukses provimi i gjuhes Angleze.Ne pergjithesi mes studentesh flitet vetem per provimin e Toefl ,kur ne fakt jane edhe provime te tjera te njohura njesoj nga MASh .

Me poshte po japim listen e plote te Istitucioneve qe kane te drejten e certifikimit.

- Cambridge ESOL - University of Cambridge Examinations; - IELTS - International English Language Testing System; - TOEFL - Test of English as a Foerign Language; - TOEIC - Test of English for International Communication; - Michigan - Test; - PTE General - Pearson Test of English General

Niveli gjuhesor qe duhet te kemi;

a) Niveli B2 (kompetencė operative e mjaftueshme gjuhėsore) pėr programet e ciklit tė dytė "Master Profesional"

b)Niveli C1 (kompetencė operative e kėnaqshme gjuhėsore) pėr programet e ciklit tė dytė "Master i Shkencave"

c) pėr studimet e ciklit tė tretė. Institucionet e arsimit tė lartė kanė tė drejtė tė pėrcaktojnė nivele tė zotėrimit tė gjuhės angleze mė tė larta se ato minimale tė pėrshkruara per programin e ciklit te dyte Master professional dhe Shkencor.

Cel. : 0692462434